Vloerplaten / megategels in beton of gepolierde beton?

Wij hebben 5 Aspecten gemeten

Droom je van een mooie tuin? Met natuurlijke producten vol van voordelen? Dan is een betonnen vloer echt iets voor jou. Meer nog: met beton maak je je klaar voor de toekomst. Beton  is geschikt om elke binnen – en buiten ruimte mooier, strakker en comfortabeler te maken. Wat zijn de voordelen van beton in je tuin?

Wanneer kies je best voor polybeton/ gepolierde beton en wanneer ga je best voor vloerplaten of megategels?

Vloerplaten vs polybeton wat is het beste

Boven: Een moderne voortuin met een prachtige overkapping aangelegd door Beton-XL

Rechts: De zwemvijver aangekleed met duurzame natuurproducten. Zowel het hout als de megategels / vloerplaten van Beton-XL maken deze prachtige tuin compleet.

BETON PAST BIJ ELKE STIJL

Beton past zowel in een strakke, klassieke of tijdloze omgeving. Een tuin om in te leven of om naar te kijken, met weinig of juist veel planten. Prefabbeton of betonnen vloerplaten zijn altijd complementair aan hun omgeving. Ze zetten de stijl die je gekozen hebt echt kracht bij. Buiten kies je best voor vloerplaten en niet voor gepolierde beton.

Er zijn meerdere redenen.

Gepolierde beton is gladder en wordt dus spekglad bij regen – en vriesweer. Bij vloerplaten kan je daar rekening mee houden bij je keuze.
Daarnaast is het praktisch zeer complex om gepolierde beton te kiezen bij ronde vormen. Megategels zijn dan een logische oplossing.

DELICAAT OF NIET DELICAAT

Betonnen vloeren worden vaak gecategoriseerd als delicate vloeren. Dit heeft echter enkel betrekking op de strakke grote gepolierde oppervlakten. Die kunnen bijvoorbeeld schilferen bij zwaar vriesweer of als kinderen spelen met zwaarder of scherper buitenspeelgoed. Ook betonnen vloerplaten kunnen hier natuurlijk onder lijden, maar over het algemeen zijn deze megategels veel beter bestand tegen weersinvloeden en door een ander fabricageproces ook beter bestand tegen speelgoed. Betonnen vloerplaten zullen ook niet snel scheuren vertonen door dat fabricageproces, polybetonvloeren zijn daar gevoeliger voor.

Daarnaast zijn betonproducten nooit 100% vlak en heeft polybeton risico op schotelvorming. Door temperatuurschommelingen na de plaatsing zal je polybetonvloer een beetje bol komen te staan. Zorg dus voor de ideale temperaturen als je voor een polybetonvloer gaat. Indien je voor vloerplaten of megategels kiest dan kies je wel voor een natuurlijk product dat niet het risico heeft om bol te staan en heb je niet de risico’s van  temperatuurschommelingen.

Beton is een natuurlijk product dus nooit perfect egaal, zoals bijvoorbeeld keramische tegels.  Daarom is het van uitermate groot belang dat een betonvloer met vloerplaten, maar ook een polybetonvloer door een ervaren vakman wordt geplaatst. BetonXL heeft bijvoorbeeld al meer dan 15 jaar ervaring met het plaatsen van megategels en grote vloerplaten bij zowel particulieren als op bedrijfsterreinen.

Hieronder een poreuzere polybetonvloer en een kwetsbare gegoten trap

beton zonder scheuren
Vloerplaten door fabricageproces beter bestand tegen scheuren.

ARCHITECTURALE HARMONIE

Je streeft naar harmonie. Een tuin die harmonie uitademt. Zowel in combinatie met klinkers, tegels, muurtjes, kiezel stukjes en zelfs tuinmeubilair …. Beton kan gewoon alles aan. Met niveauverschillen kun je met een uitgebreid gamma aan trappen, muurtjes, palissades alles prima wegwerken. Je inrit, tuinpad, zwembad of vijver sluiten naadloos aan op het terras. Met beton en een uitvoering van een aanlegger als BetonXL ga je voor een totaalconcept.

Budgetvriendelijk

De verhouding prijs-kwaliteit is bij beton vaak de beste. Je hebt een kwalitatieve mooie betonoplossing voor elk budget. Van eenvoudige topkwaliteit tot een high-end smooth betonoplossing die vandaag de meeste tuinen sieren.

BETON IS

100%

Budgetvriendelijk

betonxl de referentie in eurodal

Onderhoudsvriendelijk en professioneel geplaatst

Het onderhoud van beton is eenvoudig: gewoon borstelen, of even afdweilen met water en het ziet er weer piekfijn uit. Voor een speciale behandeling zijn er efficiënte producten. Hierover kan BetonXL je tips en adviezen geven, maar laat gerust de natuur zijn gang gaan, je beton wint dan aan charme. Daarenboven is je tuin snel kant – en klaar en professioneel aangelegd als je gaat voor een plaatsing door een gespecialiseerde firma. Zo is bijvoorbeeld BetonXL een officiële partner en plaatser van Eurodal.

Indien je interesse hebt in een betonvloer in je tuin en je overweegt betonnen vloerplaten, neem dan gerust en vrijblijvend contact op met BetonXL.

  Heb je graag veel flexibiliteit en variatie?Op zoek naar een
  vaste JOB ?

  Je werkt graag buiten en houdt van natuur.
  Je bent graag veel thuis in de schoolvakanties.
  Je wil een vaste job met veel variatie en flexibiliteit.

  Dan hebben wij misschien de perfecte job voor u!

  Neem contact op met ons via boekhouding@betonxl.be of 0478/532480